Informatie over de horecawetgeving

Kassabrochure

Toen in 2009 de BTW op voeding verlaagd werd van 21% naar 12% had de federale overheid een extraatje in petto: de BTW-verlaging zou vanaf 1 januari 2014 vergezeld worden door een geregistreerde kassa. Elke restaurateur zou naast zijn kassa een blackbox moeten installeren die alles registreert wat er op de kassa gebeurt. Het kasticketje zou voortaan ook de BTW bon zijn. Kort samengevat: onofficiële inkomsten worden zo goed als onmogelijk. Alle wetgeving betreffende de geregistreerde kassa vindt u hier.

Eenheidsstatuut

Op de laatste dag van het jaar is de wet over het eenheidsstatuut in het Belgisch Staatsblad verschenen. De verschenen wettekst vertoont nauwelijks wijzigingen ten opzichte van het wetsvoorstel. De voornaamste wijzigingen zijn het verdwijnen van de carensdag en de nieuwe ontslagregeling. Alle wetgeving betreffende de eenheidsstatuut vindt u hier.

Individuele beroepsopleiding in een onderneming

Een individuele beroepsopleiding houdt in dat je een werkzoekende opleidt in je bedrijf en hem daarna een arbeidsovereenkomst geeft. Het voordelige is dat je tijdens de opleiding geen loon of RSZ moet betalen, enkel een productiviteitspremie. Al uw vragen over IBO kunnen beantwoord worden via deze link.

Flexi-jobs

Sinds de invoering van de flexi-jobs kan het voordelig zijn om werknemers tewerk te stellen die willen bijverdienen in de horeca. Meer informatie vindt u hier.

Onze missie

Wie is Horeca Nieuwpoort? Wij zijn een vereniging die instaat voor de horeca ondernemers in Nieuwpoort. Wij hebben verschillende functies, zo zijn wij een aanspreekpunt naar het gemeentebestuur, maar ook naar Horeca Vlaanderen. Maar wij zorgen ook voor leuke alsook leerrijke activiteiten. Ieder jaar zorgen wij voor een 2-tal activiteiten om de sfeer in je zaak wat aan te wakkeren. Maar het is niet allemaal fun en plezier, ook opleidingen komen aan bod.

Voorstel, idee voor een initiatief of een vraag? Contacteer ons.

Het contactformulier wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy. Hun Terms of Service is van toepassing.